confinement, motherhood

Confinement Lady

Confinement lady AKA Makcik Urut AKA Tok Bidan….

Prior to my delivery I want through many many manyyyyyy sites looking for a reasonable Makcik Urut. Apparently they aren’t cheap. Of course..since they are highly sought after.I nak yang tradisional punya, but the problem is makcik-makcik ni either kita kena pergi tempat dia or we hav to pick them up. Ada jugak yang datang tapi mintak kita bayar tambang teksi!

Anyway i would like to share my experience with my makcik urut, well she’s actually KAK INTAN.

Got her number from one of the mommies,
 http://aj-the-mommy.blogspot.com

And i have to agree with her memang urut dengan Kak Intan ni best. She’s very professional and yang paling best, her rate is reasonable. I find it reasonable lah setelah meng – comparekan dengan tukar urut lain yang dah di google. And some more dia boleh datang dan balik sendiri. Tak perlu untuk pickup. 

Kak Intan ni, first impression memang dah best cos badan dia sendiri pun macam anak dara eventhough umur dah dekat 50 tahun. Once dia datang, dia akan terus urut. Urut dia pun best cos minyak dia wangi. After urut she will tangas, tungku and last sekali lulur. Lepas tu sementara kita mandi, dia akan mandikan baby. Ya ‘Allah, lepas dia mandikan Hussein, nampak Hussein ceria sangat!! Agaknya I mandikan tak best kot. Even I felt much better lepas servis Kak Intan. So energizing. I think it was the tangas kot.

But dia takda provide servis lain lah : ie: masak, kemas kemas. And availability dia pun agak terhad sebab dia ni tersangatlah busy!! Nasib baik I book cepat…hehe.

Dan lagi satu Kak Intan ni memang banyak bercerita so tak boring la masa dia urut tu. Dia pun akan bagi barut untuk baby and bengkung untuk Mak baby 🙂. p/s: bengkung tu sangat menyakitkan hati untuk dipakai, tapi kesannnya memang gempak!

Siapa yang berminat bolehlah contact Kak Intan 017-244 0195 & 017-245 6937. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Previous Post Next Post