Browsing Category

Ultrasound

3d4d scan, Ultrasound

3D4D Scan in Ampang

Hi Lovelies!

For those yang nak buat 3D4D scan or detail scan for baby, I am based in Klinik Fauziah, Ampang. Ni address Klinik Fauziah ya :

Klinik Fauziah & Rakan-rakan
No.15 Psn Desa Ampang Taman Sri Ampang 68000 Ampang Selangor, Ampang, Selangor Darul Ehsan, 68000
0342927917

Dekat Klinik Fauziah ni ada a few sonographers. Slot Suraya hari Selasa. So for hari Selasa boleh walk in atau nak buat appointment pun boleh call clinic ya. Dia first come first serve. I suggest call clinic dulu so waiting time tak lama šŸ™‚

3D4D klinik Fauziah

Pakej 3D/4D at Klinik Fauziah is RM 120 and mommies akan dapat gambar colour, report dan CD (ada banyak gambar and video). Suraya suggest for 3D4D kandungan about 24 weeks – 33 weeks. Kalau kurang pun boleh, cuma time tu baby masih kecil lagi. And kalau lebih pun boleh cuma sometimes baby agak besar so quality gambar may not be as nice.

Detail Scan is RM 150. Yang ni untuk tengok tumbesaran baby. Basically kita tengok jantung, spine, and everything untuk rule our any genetic anomalies. Untuk detail scan kita buat starting from 18 weeks – 24 weeks.

Pakej untuk dua-dua sekali is RM 220 but buat at the same time ya šŸ™‚

See you there!

3d4d scan, Ultrasound

3D4D Scan

What actually is 3D4D ultrasound ni?

For pregnant ladies, mestila best sangat nak buat 3D4D ultrasound ni kan?Ni la time nak tengok baby gerak, gelak, ketawa, menguap. And it is much much clearer than your normal black and white image (2D) that you usually get when you do checkups kan šŸ™‚

I explain sikit ya about 3D4D ultrasound. 3D is of course, it is 3 dimensional. You boleh tengok exactly macamana position baby and boleh nak tengok hidung mancung ka..bibir tebal ka…yang 4D pulak is the additional dimention of time. Maknanya boleh tengok sekali pergerakan baby masa tengah scan tu. Sometimes baby gelak, nangis, senyum etc. Most ultrasound sekarang memang dah boleh buat semua ni.

3d4d scan baby

Done in Klinik Fauziah, Ampang

Cute kan? hehe. Ini bukan baby Suraya ye. Ni baby yang I scan. I’m a freelance sonographer šŸ™‚

But jangan ingat scan yang hitam putih tu tak penting ye. That 2D scan is actually more important that this one.

Mummies yang teringin nak scan 3D/4D ni boleh call I or call klinik ya. For now we are based in Cheras and Ampang.

Poliklinik Seri Mas, Cheras : 03-91736790

Klinik Fauziah, Ampang : 03-42927917

Suraya : 010-2256224

Have fun looking at your baby !

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...