Browsing Category

second income

Business, money, mumpreneur, second income, The Milllionaire Project, Top Leaders Circle

What choice do we have?

A question that has kept me going.

There was this one time, when I had to drive alone to Mutiara Damansara. Siapa yang kenal Suraya memang tahu yang my navigation skill sangat sangat sangat la teruk. And I ended up lost ntah ke mana. But the funny thing is…I kept going the opposite direction, HOPING that it will become the correct direction. Terus je ke depan, padahal the correct way was for me to just stop and make a U-turn. That’s when I realize, in life we tend to take the same approach. We know..we are in the wrong direction..but we keep going, HOPING that it will one day miraculously bring you to your destination. If you all fikir macam ni…hentikanla angan-angan tu. Just STOP. ANALYZE. Turn.

Ramai orang tanya, kenapa I beriya buat business ni?  Tak sayang ke masa yang tak dapat spend dengan family sekarang ni? Tak kesian ke anak you tak banyak masa dengan you? You tak penat ke buat semua ni? and of course yang paling favourite is…Tak cukup ke gaji yang dapat sekarang ni?

To be honest, at first I too was questioning myself, why am I doing all these. Balik kerja, penat..baik tengok TV je..lepak dengan family. Weekend boleh main-main dengan anak I, keluar shopping dengan husband I. Gaji memang cukup. Lebih dari cukup sebenarnya.

Tapi pernah tak kita realize, kita kerja teruk macamana pun, gaji kita still banyak tu. Mungkin la dapat overtime yang tak seberapa. I’m not being greedy. I’m talking about having a sense of self-value. You spend nearly 10  hours everyday away from your home just so that you earn a piece of cheque..yang by the end of the month will be gone.

And so we sit, and think…where did this go wrong. Betul ke hidup ni patut macam ni? Patut ke kita kerja and gaji tu memang patut habis every month? How about savings then? People say, diversify la..put in ASB, put in Mutual fund. Memang boleh save…berjanggut la nak tunggu..hehe

Semua orang sedia maklum. Kerja makan gaji takkan kaya. TIDAK AKAN. That’s a fact. Bukan cerita penglipurlara. And when we say kaya..it is your own definition of what rich is. Being rich for me is not about owning 20 Chanel bags (although that doesn’t hurt 😉 ). Kaya to me is just to have enough for my family, my son, my mom, my dad & hubbs to live comfortably without being robbed of our time together. And I feel that that is achieveable.

Tapi eventhough i say all these, I still kerja makan gaji. Sebab kita TAKUT. Kalau tak makan gaji, takut nanti makan pasir. hehe. Bukan perlu terus membabi buta berhenti kerja. Kena ada plan, kena ada system, kena ada strategy. Yang penting, tengok apa mentor you buat. Jika dia berjaya…InsyAllah you pun akan berjaya..

And it all goes back to the question..

What choice do we have?

xoxo,

SurayaSK
Business, corset, experience, Hanis Haizi, jasmin halim, mumpreneur, Premium Beautiful, salha zain, second income, surayask, The Milllionaire Project, TLC, Top Leaders Circle, work from home

Knowledge, Mentor, System & Action

Keys to a successful business

Knowledge
To have knowledge is like having your own power to do something. Pernah tak buat presentation about something that you are not sure of, compared to something yang you memang tahu inside out. That is the power of knowledge. Kalau tahu, memang confident kita cakap. All questions bak datang la orang kata. Answers at fingertips sahaja. In this business, knowledge is readily provided and shared by great people who have exprienced in first hand. Bukan setakat baca buku saja. Praktikal, demo, one to one session, semua ada.

Mentor
This is like what Dr Azizan cakap. Having a mentor is actually really important for you to get your ass up and do something different in your life. As for Suraya, a mentor is my inspiration la orang kata. Because I’ve never had any experience in doing business. Adala dulu dulu jual nasi lemak dekat UIA..hehe. So memang padanlah, my mentor is Lynn Shukor, who runs her own family business and memang hebat pasal business. Tambah lagi pulak kak Salha yang memang sangat sangat helpful and if you duduk dekat dia, you will get her positive vibe. Aura yang baik gitu.

System
Inilah tools untuk business. Banyak betul yang available nowadays kan! Business at your fingertip. Omnipreneur. Anywhere, Anytime. There are sooo many platforms that you can buikd your business on. And on top of all that, mentor still akan guide you. Kak Salha selalu cakap, semua dah guide, dah suluh. Kita tinggal ikut je.

Great Leaders gives great input – Alfaath with Omnipreneur presentation

Last but not least,

ACTION !
Ni actually key element to all that is listed above. Takda orang yang boleh berubah melainkan diri dia mahu berubah. So with all the help that has been showered on to us, it depends, apa yang kita buat. Pendek kata, kalau tak buat apa-apa, maka tak jadilah apa-apa.

So there, 4 steps to be successful in business. Got all that checked? Not yet? Why don’t you check our group out. #TopLeadersCircle. We aim big. We dream big. We do BIG. And what’s more important is, we have a big heart. Call me 😉

XOXO,

Suraya SK

010-2256224
Business, experience, second income

Second Income

Everyone needs it.

Well, if you are already earning a 5-6 figure income then you may not need to read my entire entry. This entry is dedicated to those, young couple (perasan sikit muda) like me, who is STILL trying to make ends meet. Kalau dulu parents advice, study hard, get a good job. Dulu boleh la buat macam ni. Tapi sekarang..hmmm macam dah tak relevant.
Sekarang semua orang cari second income. Semua mata dah terbuka. Kenapa?

Sebab cost of living sangatlah tinggi
Sebab increment gaji setiap tahun sangat sikit
Sebab harga rumah dah menjadi ridiculous
Sebab kalau masuk hospital u need at least 10k. (I am not kidding, I work in a hospital)
Sebab duit EPF takkan dapat tampung hidup masa tua kita
Sebab kita tak cukup duit langsung untuk buat savings

Ini tak termasuk yang untuk beli handbag, untuk travel, untuk bagi parents, untuk belanja kawan, untuk birthday present….

Jadi, haruslah ada sikit side income. Macam mana nak buat side income? Sangat busy la katakan..Enter the correct channel. There’s no such thing as ‘Skim Cepat Kaya’. Kalau ada semua orang dah jadi kaya. But there is, a smart way to try and generate second income. An income that can help you do a little bit of difference in your life. A smart way where everything that you do will be guided and mentored. Where your steps will be monitored by experienced onces. A way where your time will be optimized rather than wasted. And that is the way that I am venturing in. I’ve tasted my second income and it FELT awesome. The feeling that I can make a difference is GREAT.

Just a little reminder
Love, 
SurayaSK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...